Podrška za mala i srednja preduzeća

Bez autora
Sep 05 2011

U Sarajevu će sutra početi dvodnevna obuka za zaposlene u lokalnim razvojnim agencijama o temi "Finansijske metode podrške za mala i srednja preduzeća" koja se održava u okviru projekta pod nazivom "Podrška EU izgradnji institucionalnih kapaciteta za regionalni i lokalni ekonomski razvoj i razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH" /Eurelsmed/. Projekat Eurelsmed, koji finansira EU, organizovat će više obuka iz različitih oblasti na temu lokalnog ekonomskog razvoja za lokalne razvojne agencije, uključujući obuke o temi "Monitoring i evaluacija projekata". Ovo je trogodišnji projekat sa sredstvima od 2, 4 miliona eura koji je započeo u septembru 2009, a nudi široki spektar podrške, savjetovanja i obuke za regionalne i lokalne razvojne agencije širom BiH. Projekat nastoji pružiti pomoć lokalnim i regionalnim razvojnim agencijama u BiH u razvoju i upravljanju infrastrukturom za poslovnu podršku, razvoju konzistentnih i koherentnih usluga za mala i srednja preduzeća i povećanju kapaciteta opština da implementiraju razvojne projekte.

Podrška za mala i srednja preduzećaU Sarajevu će sutra početi dvodnevna obuka za zaposlene u lokalnim razvojnim agencijama o temi "Finansijske metode podrške za mala i srednja preduzeća" koja se održava u okviru projekta pod nazivom "Podrška EU izgradnji institucionalnih kapaciteta za regionalni i lokalni ekonomski razvoj i razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH" /Eurelsmed/.

Projekat Eurelsmed, koji finansira EU, organizovat će više obuka iz različitih oblasti na temu lokalnog ekonomskog razvoja za lokalne razvojne agencije, uključujući obuke o temi "Monitoring i evaluacija projekata", saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Ovo je trogodišnji projekat sa sredstvima od 2, 4 miliona eura koji je započeo u septembru 2009, a nudi široki spektar podrške, savjetovanja i obuke za regionalne i lokalne razvojne agencije širom BiH.

Projekat nastoji pružiti pomoć lokalnim i regionalnim razvojnim agencijama u BiH u razvoju i upravljanju infrastrukturom za poslovnu podršku, razvoju konzistentnih i koherentnih usluga za mala i srednja preduzeća i povećanju kapaciteta opština da implementiraju razvojne projekte.

Konferencija za novinare je zakazana za 12.30 časova u Hotelu "Terme" na Ilidži.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik